COSME Programı – Avrupa İşletmeler Ağı Projesi

2023-07-13 19:09:09

İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı çerçevesinde, 2008 yılında Avrupa Komisyonu tarafından kurulan ve finansal olarak desteklenen teknoloji transferi, ticari ve araştırma işbirlikleri oluşturan Avrupa İşletmeler Ağı Projesi faaliyetlerine Odamız 1 Ocak 2015 tarihinde başlamıştır. Proje genel olarak; KOBİ’lerin Avrupa Birliği (AB) mevzuatı, politikaları, hibeleri, kredileri ve ihaleleri konusunda bilgilendirilmesi, ticari-ekonomik işbirlikleri geliştirmesi, Ar-Ge (Ufuk 2020) teklif çağrılarına KOBİ’lerimizin Avrupalı firmalar ile ortak proje sunmalarını ve yürütmelerini amaçlamaktadır.

Odamız Avrupa İşletmeler Ağı Faaliyetleri

1. AB hibe programları, AB mevzuatı, uluslararası ticaret ve fikri ve sınai mülkiyet hakları gibi konularda Seminer-Konferans-Eğitim düzenlenmesi

2. Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu (Company Mission)

3. İkili İş Görüşmeleri ve Eşleştirme Faaliyetleri (Brokerage Event)

4. Sektörel Pazar Araştırmaları

5. Ticari İşbirlikleri, Teknoloji Transferleri, Araştırma Ortaklığı için Avrupa İşletmeler Ağı veri tabanı ile KOBİ Eşleştirme Faaliyetleri

Daha fazla bilgi http://eenanatolia.org.tr/ internet sayfasında yer almaktadır.