ULUSLARARASI ÖĞRENCİ STAJ PROGRAMI 2024

2024-01-16 00:00:00
İşareti : 12/5000-166

İrtibat: gym@aso.org.tr

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı tarafından Odamıza iletilen yazıda, Başkanlık tarafından Türkiye Bursluları öncelikli olmak üzere ülkemizdeki uluslararası öğrencilerin öğrenim süreçlerinin en verimli şekilde geçirilmesi amacıyla faaliyetler yürütüldüğü belirtilmiş olup, bu çalışmalar dahilinde, uluslararası öğrencilere ülkemizdeki işletme ve kurumlarda staj yapabilme imkânı sunulması Başkanlıkça son derece önemli görülmüş ve bu bağlamda 2021 yılında Uluslararası Öğrenci Staj Programı oluşturulduğu ifade edilmiştir.

Program ile, uluslararası öğrencilere deneyim aktarımı, saha tecrübesi edinimi gibi birçok hususta katkı sağlanarak ileride ülkeleriyle yapılacak iş birliklerine zemin hazırlamak amacıyla firmanız bünyesinde çalışma alanlarınıza en uygun öğrencinin belirlenerek staj imkânı sağlanmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir.

Sürecin firmalar bünyesinde kolaylıkla yürütülebilmesi adına halihazırda Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya ve Sakarya şehirlerinde yaz tatili döneminde (15 Temmuz - 20 Eylül 2024) 6 hafta (30 iş günü) sürmesi planlanan Uluslararası Öğrenci Staj Programı kapsamında, öğrencilerin staja ilişkin prim ödemesi Başkanlık ve öğrencinin eğitim aldığı üniversiteyle yapılan protokol gereği ilgili üniversite tarafından karşılanacaktır.

Türkiye Burslusu öğrenciler içinden alanlarına en uygun öğrenciyi tespit edebilmek amacıyla bölüm, ülke, uyruk, dil taleplerinin 09 Şubat 2024 tarihine kadar https://www.turkiyeburslari.gov.tr/Account/login adresi üzerinden iletilmesi beklenmektedir.

Bilgilerinize sunarız.

Detaylı bilgi için: