ÜÇ DENİZ GİRİŞİMİ VİLNİUS ZİRVESİ / İŞ FORUMU

2024-03-12 00:00:00
İşareti : 05/5000-884

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, Dışişleri Bakanlığı'nın yazısına atfen, 11 Nisan 2024 tarihinde Vilnius'ta düzenlenecek Üç Deniz Girişimi (ÜDG) Dokuzuncu Zirvesi çerçevesinde, kamu-özel sektör işbirliğinin artırılması, özel teşebbüslerin teşvik edilmesi ve ÜDG bölgesinin yatırım ve yenilikçilik potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla aynı gün içinde ÜDG İş Forumunun düzenleneceği bildirilmektedir.

Üç Deniz Girişimi hakkında bir bilgi notu ekte sunulmakta olup İş Forumu'nun Vilnius Radisson Blu Otel'de yapılacağı ve İş Forumu'nda Litvanya Cumhurbaşkanı Sn. Gitanas Nauseda ve Litvanya Başbakanı Sn. Ingrida Simonyte'nin katılacakları üst düzey panellerin yanı sıra çok sayıda yan etkinliğin düzenleneceği belirtilmektedir.

ÜDG coğrafyasında 2030 yılına kadar ulaştırma alanında 290 milyar Avro tutarında (karayolu 165 milyar, demiryolları 100 milyar, deniz taşımacılığı 13 milyar, havalimanları 11 milyar), enerjide 88 milyar Avro ve telekomünikasyonda 160 milyar Avro altyapı ihtiyacı olduğu ve Ukrayna'nın yeniden imarı için çalışmaların önümüzdeki dönemde yoğunlaşacağı kaydedilmektedir.

ÜDG Zirvesi ve İş Forumu'na dair detayların "3Seas.eu" internet sitesinde yer aldığı ve 19 Mart 2024 tarihinde B2B kayıtlarının başlayacağı hususunu bilgilerinize sunarız.