TÜRKİYE–BİRLEŞİK KRALLIK (BK) STA GÜNCELLEME SÜRECİ / VİZE, ÇALIŞMA İZNİ, OTURMA İZNİ SÜREÇLERİ HAKKINDA GÖRÜŞ TALEBİ

2024-03-28 00:00:00
İşareti : 05/5000 - 1093

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen, Türkiye ile Birleşik Krallık (BK) arasında yürürlükte bulunan Serbest Ticaret Anlaşması (STA)'nın "dijital ticaret, hizmet ticareti ve yatırım" ile ilgili hususları da kapsayacak şekilde genişletilmesine ilişkin müzakerelere başlanması kararı açıklandığı belirtilmiştir.

Bu kapsamda, Haziran ayında başlaması planlanan müzakerelere ilişkin Ticaret Bakanlığınca yürütülen hazırlık çalışmalarının hız kazandığı ve "vize, çalışma izni ve oturma izni gibi giriş ve geçici kalışa ilişkin izin ve süreçlerde" yaşanan sorunlar ve olası iyileştirme taleplerinin oluşturulması amacıyla uygun görülen konulara ilişkin olabilecek görüş, öneri ve değerlendirmelerinizin 1 Nisan 2024 tarihine kadar Odamıza (E-posta: dim@aso.org.tr) iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.