TRABİS: TR UZANTILI ALAN ADI TAHSİSLERİ

2024-03-14 00:00:00
İşareti : 12/5000-907

İrtibat: gym@aso.org.tr

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden (TOBB) alınan yazıda, Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumunun yazısına atfen, ülkemizde hâlihazırda tahsisi gerçekleştirilen gov.tr, com.tr, org.tr vb. yapısındaki alan adlarına ek olarak, daha kısa ve daha avantajlı olan ".tr" (örn. tobb.tr) yapısındaki alan adlarına sahip olunabileceği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla halihazırda aşağıda listelenen uzantıları içeren alan adlarına, yalnızca ".tr" uzantılı alan adı tahsislerinde öncelik tanınacağı belirtilmektedir. (örneğin ziraatbank.com.tr sahibi ziraatbank.tr için başvuru yapabilir)

"kep.tr", "av.tr", "dr.tr", "com.tr", "org.tr", "net.tr", "gen.tr", "web.tr", "name.tr", "info.tr", "biz.tr", "tv.tr", "bbs.tr", "tel.tr"

Bu kapsamda, 14 Şubat 2024 ve 14 Mayıs 2024 tarihleri arasında başvurular alınacak olup 14 Mayıs 2024 ve 14 Haziran 2024 tarihleri arasında tahsis işlemleri gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Detaylı bilgiye https://www.trabis.gov.tr/info/a.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.