TENMAK CERN PROJELERİ DESTEK PROGRAMI 2024 YILI ÇAĞRISI

2024-02-15 09:32:00
İşareti : 013/5000-586

İrtibat: ceyda.polat@aso.org.tr

Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK), Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ile ilgili ülkemizde yürütülen faaliyetleri koordine etmek, bilimsel faaliyetlere katılmak, ülkemizde yürütülen çalışmalara mali destek sağlamak ve CERN çalışmalarında ülkemizi temsil etmek üzere görevlendirilmiştir.

Bu kapsamda, CERN Ortak Üyelik anlaşmasının ülkemize sağladığı haklar ve yükümlülükler de dikkate alınarak, ülkemizde CERN ile ilgili çalışmaları olan üniversite, araştırma kurumları ve sanayi kuruluşları için çeşitli hedefler oluşturulmuş olup TENMAK tarafından CERN Projeleri Destek Programı 2024 Yılı Çağrısı açılmıştır.

CERN projelerinin başvuru, kabul ve izleme süreçlerine ilişkin bilgiler ile Destek Programı hakkında duyuru ve bilgilere kurum internet sitesinden ulaşılabilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.