SINIRDA KARBON DÜZENLEME MEKANİZMASI GEÇİŞ DÖNEMİNDE SANAYİYE SUNULAN HİZMETLER

2024-02-09 00:00:00
İşareti : 518

İrtibat: cevik@aso.org.tr

Sayın Üyemiz, 

Odamız ve ASO 2. ve 3. Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi tarafından Üyelerimize yönelik karbon ayak izi raporlanması ve çevre yönetim sistemi hazırlanması faaliyetleri hususunda, ASOB-ÇEV ASO 2. ve 3. OSB Çevre Analiz Laboratuvarı, Mühendislik, Eğitim Danışmanlık Hizmetleri İktisadi İşletmesi'nin ilgili alanlarda hizmet sunmakta olduğu bilgisi paylaşılmıştır.

Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın önemli bir parçasını teşkil eden Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizmasının (SKDM) 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle başlamış olan ve 2025 yılının sonuna kadar sürecek olan geçiş döneminde Avrupa Birliği ihracatçıları SKDM mekanizmasına tabi ithal ürünlerde gömülü emisyonları raporlayacaktır. Bu kapsamda sanayinin ihtiyaçlarına yönelik ASOB-ÇEV tarafından aşağıda ve ekte yer alan hizmetlerin sağlanmakta olduğu hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

TS EN ISO 14064-1:2019 ve Standardı kapsamında doğrudan ve dolaylı emisyonları hesaba katarak 6 kategori altında "Kurumsal Karbon Ayak İzi Raporu"

TS EN ISO 14067 Standardı kapsamında süreçlerin ve kuruluşların karbon ayak izini hesaplamak için yönergeler sağlayan "Ürün Karbon Ayak İzi Raporu"

TS EN ISO 14001:2015 Standardı kapsamında atık miktarlarını minimize etmek, çevresel regülasyonlara uyum sağlamak ve kaynakların doğru ve etkin kullanımı ile verimlilik odağında "Çevre Yönetim Sistemi"