MESLEKİ EĞİTİMDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

2024-03-12 00:00:00
İşareti : 12/5000-873

İrtibat: gym@aso.org.tr

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği"ne ilişkin 02/02/2024 tarihinde yayımlanan 2024/36 sayılı Genelgesi gereği, 2024 yılına mahsus olmak üzere Şubat ve Mart aylarında, sonraki yıllarda ise çalışma takvimi esas alınarak Ağustos ayı sonuna kadar yapılacak ilgili tüm toplantılarda iş sağlığı ve güvenliği konularının gündeme alınacağı belirtilmektedir.

Diğer yandan, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 41 inci maddesi kapsamında Bakanlıklara bağlı eğitim kurumlarının dışında kamu ve özel kurum ve kuruluşlarında yapılan aday çırak, çırak ve kalfaların eğitimi ile işletmelerde yapılan mesleki eğitim, öğrencilerin bu eğitiminden sorumlu işletmelerin bağlı olduğu oda veya birliklerin temsilcilerinin katılımıyla öğrencilerin eğitim aldığı işletmelerde bakanlık müfettişleri veya eğitim müfettişlerince eğitimin müfredata ve ilgili mevzuata uygunluğu konusunda denetimler yapılacağı bilgisine ulaşıldığı ifade edilmektedir.

Bilgilerinize sunarız.