MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM ETKİNLİĞİ

2024-05-07 10:15:00
İşareti : 12/5000-1480

İrtibat: gym@aso.org.tr

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) alınan yazıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün yazısına atfen, Türkiye'deki geçici koruma altındaki Suriyelilerin eğitim, sosyal ve ekonomik uyumunu desteklemek amacıyla Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı" (FRIT) kapsamında "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi II" hibe sözleşmesinin uygulanmaya başladığı belirtilmiştir.

Proje kapsamında ortaokul öğrencileri için mesleki eğitimin tanıtımı, sunduğu fırsatlar ve istihdam olanakları tanıtılırken, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının son sınıf öğrencilerinin iş dünyasıyla bir araya gelmelerini sağlamak, kariyer planlamalarına yardımcı olmak, istihdam edilebilirliklerini artırmak için gerekli yeterlilikleri edinmelerine katkıda bulunmak ve geleceğin meslekleri ve istihdam fırsatları hakkında bilgilendirmeleri sağlamak amacıyla proje pilot illerinde "Meslekî Eğitim ve İstihdam Etkinliği" yapılmasının planlandığı belirtilmiştir. Etkinliklerle ilgili detaylı bilgi için TOBB ile iletişime geçebileceğiniz hususunu bilgilerinize sunarız.

Etkinlikler:

Yer: Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi