KOBİ’LERE YEŞİL DÖNÜŞÜM MENTÖRLÜK DESTEĞİ VERİLMESİ KAPSAMINDA ANKARA SANAYİ ODASI İLE TÜBİTAK ARASINDA ÇÖZÜM ORTAKLIĞI

2024-02-26 00:00:00
İşareti : 684

İrtibat: cevik@aso.org.tr

Dünya Bankası desteğiyle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın koordinasyonunda TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından yürütülen Türkiye Yeşil Sanayi Projesi ile KOBİ'lerin Yeşil Dönüşüm mevzuatlarına uyum kapsamında gerekliliklerini karşılamak üzere alacağı teknik yardım hizmetlerine yönelik olarak 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı ile desteklenecektir.

Odamız, Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında TÜBİTAK tarafından kurgulanan ve değerlendirmeleri yapılan 1831 Yeşil İnovasyon Teknoloji Mentörlük Çağrısı için çözüm ortağı olarak seçilmiştir.

Bu kapsamda, KOBİ'lerin yeşil dönüşüme uyumu kapsamındaki durum analizi, mevcut problemlerin tespiti ve çözüm yaklaşımları ile yol haritası oluşturma gibi konularda Odamız çözümler sunarak KOBİ'lerin yeşil dönüşümünü destekleyecek olup aynı zamanda ülkemiz sanayisinin yeşil dönüşümüne de katkı sağlayacaktır. İlgili destek hakkında detaylı bilgiye burada yer alan bağlantı üzerinden ulaşılabilir.