KAPITAN ANDREEVO SINIR KAPISINDAKİ LABORATUVARDA ANALİZ EDİLECEK ÜRÜNLER HAKKINDA

2024-04-01 00:00:00
İşareti : 05/5000-1127

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan yazıda, Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen, 29/02/2024 tarihinde faaliyete başlayan ve Mart ayının sonuna doğru optimal kapasiteye ulaşacağı bildirilen bitkisel ve hayvansal ürün taşıyan tırların numunelerinin Kapitan Andreevo Sınır Kapısında incelenmesine olanak sağlayacak bir laboratuvarda ülkemiz menşeli ürünlerin pestisit kalıntısı analizinin yapılacağı, diğer analizlerin ise muhtelif laboratuvarlarda gerçekleştirileceği belirtilmektedir.

Yazıda devamla, numune alım sıklıklarının araç bazında değil de ürün bazında yapılmakta olduğu bilgisi verilerek, analizleri farklı laboratuvarlarda yapılacak ürünlerin aynı araçlarda konumlandırılmamasında fayda görüldüğü iletilmektedir.

Ekte analiz yapılacak ürün listesi ve laboratuvarlar iletilmekte olup, söz konusu duruma ilişkin olarak anılan ülke ile işbirliği yapan üyelerimizin detaylı bilgi için Sofya Ticaret Müşavirliği (sofya@ticaret.gov.tr) ile temasa geçebileceği hususunu bilgilerinize sunarız.