İHRACATÇI TAHSİLAT PROBLEMLERİ

2024-02-16 00:00:00
İşareti : 05/5000-595

Sayın Üyemiz;

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden alınan bir yazıda; Ticaret Bakanlığı'nın yazısına atfen; bazı Türk ihracatçı firmalarca iletilen şikayetler doğrultusunda Sloven "Sevinch d.o.o." ünvanlı firma tarafından değişik tarihlerde farklı Türk firmaları ile yapılan mal alımları kapsamında ticarete konu olan malları teslim etmesine rağmen alacaklarının tahsil edilmediği, Müşavirlik tarafından Sloven firma ile kurulan iletişim sonucunda ise sadece bir bağlantıda mallarda kalite sıkıntısı olduğu iddia edilmiş olmakla beraber diğer bağlantılardan sonuç alınamadığı ve konunun Türk Eximbank'a da iletildiği bilgisi paylaşılmaktadır.

Anılan firmanın Zagreb'te bulunan birimi ile bağlantı kuran başka bir Türk firmasının da benzer sorunları yaşadığının öğrenilmesi üzerine konunun Zagreb Ticaret Müşavirliğimize de iletildiği belirtilmiştir.

Bu çerçevede, adı geçen firma hakkında ayrıntılı bilgi için ilgili Ticaret Müşavirliğimiz (ljubljana@ticaret.gov.tr) ile iletişime geçilebileceği hususunu bilgilerinize sunarız.

Ankara Sanayi Odası,