ENDÜSTRİYEL EMİSYONLARIN YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

2024-03-28 00:00:00
İşareti : 00000013/-1081

İrtibat: cevik@aso.org.tr

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Odamıza ilettiği yazıda, Endüstriyel Emisyonların Yönetimi Yönetmelik Taslağının görüşlere açıldığı bildirilmektedir.

İlgili çalışma ile çevrenin bütüncül olarak korunması için sıfır kirlilik hedefleri doğrultusunda entegre kirlilik önleme ve kontrol yaklaşımıyla hava, su ve toprak kirliliğine neden olan sanayi kaynaklı emisyonları ve atık oluşumunun kaynağında azaltılması ve önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda yönetmelik sanayide yeşil dönüşüme yönelik idari ve teknik usul ve esasları düzenleyecektir.

Söz konusu Taslak Yönetmelik ve Görüş Bildirme Formu ekte sunulmakta olup, taslak hakkındaki görüş ve önerilerinizi en geç 01.04.2024 tarihi mesai saati sonuna kadar cevik@aso.org.tr adresine gönderebileceğiniz hususunu bilgilerinize sunarız.