DİJİTAL TİCARETİN DESTEKLENMESİ İÇİN YASAL REFORM PROJESİ ANKET SONUÇLARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-03-06 00:00:00
İşareti : 05/5000-831

Ticaret Bakanlığı'ndan alınan bir yazıda, Ticaret Bakanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development – EBRD) işbirliğinde "Dijital Ticaretin Desteklenmesi için Yasal Reform" projesinin başlatıldığı ve söz konusu proje kapsamında; kambiyo senetleri, konşimento, taşıma senetleri gibi dış ticarette kullanılan ve ciro edilebilen belgelerin Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu (UNCITRAL) tarafından hazırlanan "MLETR – Model Law on Electronic Transferable Records (Devredilebilir Elektronik Kayıtlara İlişkin Model Kanun)" referans alınarak elektronik ortama taşınması ve elektronik olarak ciro edilebilir hale getirilmesi hususlarının çalışıldığı belirtilmektedir.

EBDR adına projeyi yürütecek olan T3i Partner Network şirketinin söz konusu projenin ülkemiz dış ticaretine ve iş dünyasına faydalarını doğru ölçebilmek ve ülkemiz ticaret maliyetlerine yansımasını ortaya koymak amacıyla ilk aşama kapsamında bir anket çalışması yürüttüğü ve söz konusu anketin tamamlandığı ifade edilmektedir.

Bu çerçevede, anket sonuçları hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi amacıyla  7 Mart 2024 Perşembe günü saat 11.00'da çevrimiçi bir toplantının gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu çevrimiçi toplantıya ait bağlantı ve projeye ilişkin detaylı bilgi ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

Çevrimiçi Bağlantı Bilgileri:

Toplantı Kimliği: 914 8178 0404