ASO Başkanı Ardıç: “Ankara'nın Tarihsel Zenginliğini Bilmek ve Bu Mirasa Sahip Çıkmak Zorundayız”

2023-07-12 23:06:58

Ankara’nın kültür hazinelerini, ekonomiye kazandırma sürecinde izlenecek yol haritasının paylaşıldığı “Gordion Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi Adaylık Süreci Bilgilendirme Toplantısı” ATO’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Yahya Coşkun, ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş ve ATO Başkanı Gürsel Baran konuşma gerçekleştirdi.

ASO Başkanı Seyit Ardıç konuşmasında son dönemde kültür mirasının turizm açısından değerlendirilmesinin dünyada önem kazandığına dikkati çekerek, dünyada kültür mirasında söz sahibi olan Türkiye'nin de söz konusu alanda çalışmalar yapmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

Ankara'nın kültür varlıklarıyla ilgili uygulamalarının geliştirmesinin önemine dikkati çeken Ardıç, şöyle konuştu:

"Ankara'nın eşsiz tarihsel zenginliğini bilmek ve bu mirasa sahip çıkmak zorundayız. Kültürel değerlere sahip çıkmak insanın geleceğine de sahip çıkmasının bir gereğidir. Mevcut potansiyeli ile ön plana çıkan bu kültürel mirasın turistik ürüne dönüştürülmesi hem ülkemize hem de Ankara ekonomisine zenginlik katacaktır."


Ek Listesi