6. ANKARA KOBİLER VE BİLİŞİM KONGRESİ

2024-04-22 00:00:00
İşareti : 05/5000-1310

İrtibat: dim@aso.org.tr

Sayın Üyemiz,

KOBİ'ler dünyanın birçok ekonomisinde büyüme ve istihdamın ana kaynağını oluşturmasının yanı sıra yenilikçiliğin geliştirilmesi ve yayılmasındaki rolleriyle ülkelerin kalkınma süreçlerinde lokomotif görevi görmektedirler. Ülkemizin ekonomik yapısı incelendiğinde de KOBİ'lerin üretim, istihdam ve ihracata olan katkılarından dolayı önemli bir konuma sahip olduğu görülmektedir. Ancak, Ülkemizdeki KOBİ'lerin işgücü verimlilik ve rekabetçilik düzeyinin birçok Avrupa ülkesinden daha düşük olmasının; finansmana erişim, büyüme, yeni teknolojilere uyum sağlama, yenilikçilik ve kurumsallaşma alanlarında yaşanan sorunların yansıması ve değişim ve dönüşümü yakalayamamasından kaynaklanmaktadır.

Kamu, üniversite, finans kuruluşları ve her biri sektöre öncülük eden sivil toplum kuruluşları değişim ve dönüşümün ana aktörleri olarak KOBİ'lere yol gösterici ve destekleyici olmalıdır. Bu destekler, ülke kalkınmasına, sosyal refahın artmasına, bölgesel gelişmişlik farklarının azalmasına, sürdürülebilirliğe, istikrarın sağlanmasına ve rekabet gücünün artırılmasına önemli katkı sağlayacaktır.

Bu çerçevede; Ankara Sanayi Odası ve Türkiye Bilişim Derneği işbirliğinde, 2017 yılından itibaren gerçekleştirilmekte olan "KOBİLERDE DİJİTALLEŞME, MARKALAŞMA ve ULUSLARARASILAŞMA  temalı ANKARA KOBİLER ve BİLİŞİM KONGRESİ"nin 6'ncısı 30 Nisan 2024 tarihinde 09.00-16.00 saatleri arasında Ankara Sanayi Odası Zafer Çağlayan Meclis salonunda gerçekleştirilecektir. 

Söz konusu etkinliğe katılmak isteyen üyelerimizin 29 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 16.00'ya kadar https://aso.org.tr/form/6-ankara-kobiler-ve-bilisim-kongresi-basvuru-formu-121 web adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. 

Kurumsal deneyim ve vizyonunuzu paylaşarak dijital dönüşüm ekosistemine katkı sağlamanızı ve etkinliğimizi onurlandırmanızı beklemekteyiz.

Saygılarımızla,

Ankara Sanayi Odası


Ek Listesi