2024 YILI VERGİ TAKVİMİ

2024-01-19 00:00:00
İşareti : 12/5000-208

İrtibat: gym@aso.org.tr

Oda Meclisimizin 24/07/2013 tarihli ve 4 sayılı toplantısında "İhtisas Komisyonları Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi" kabul edilmiştir. "İhtisas Komisyonları Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi" çerçevesinde kurulan ihtisas komisyonlarından biri de "Çalışma Hayatı, Vergi ve Üyelerin Sorunları İhtisas Komisyonu"dur.

Söz konusu ihtisas komisyonunun kurulma amacı ise sanayicilerin, birbirleri ile çalışanları ve kamu/ özel kurum ve kuruluşlarla iş ilişkilerinden doğan anlaşmazlıklar, uyuşmazlıklar, arabuluculuk, tahkim ya da yasal yollar, üyelerin faaliyetleri esnasında karşılaştıkları ve bölgesel ve sektörel her tür sorun, çözüm, görüş ve öneriler, bugün var olan vergi sisteminin; Gelir Vergisi Kanunu, Katma Değer Vergisi Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu ile diğer vergi kanunlarının, teşvik ve düzenlemelerin üyelerimizin yaşadıkları ve içinde bulundukları vergi yükleri ve sorumlulukları açısından değerlendirilmesi, dünya ülkelerindeki örneklerle karşılaştırılarak; gelir idaresi, vergi denetimi, muhasebecilik ve mali müşavirlik müesseselerinin vergi yargısı boyutlarının Odamız üyeleri ve ülke ekonomisi açısından geniş bir çerçevede düzenlemelerini takip etmek, öneriler geliştirmektir.

Bu kapsamda, "Çalışma Hayatı, Vergi ve Üyelerin Sorunları İhtisas Komisyonu" tarafından Odamız üyelerinin faydalanması amacıyla hazırlanan "2024 Yılı Vergi Takvimi" ekte bilgilerinize sunulmuştur.