Hijyen Kuralları - Ankara Sanayi Odası

Hijyen Kuralları

Tarih: 12.07.2013
İşareti:05/5000-2555
 
Sayın Üyemiz,
 
Kocaeli Ticaret Odası’ndan alınan bir yazıda, yaz aylarının gelmesi ve okulların tatil olmasıyla beraber yoğunlaşan düğün ve cemiyetlerde ikram edilen yemeklerin hijyen kurallarına ne denli uygun olup olmadığı, toplu zehirlenmelerin önüne geçebilmek için söz konusu yemeklerin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üretim izin belgesine sahip firmalara yaptırılarak; merdiven altı diye tabir edilen, hijyen kurallarından uzak yerlerde üretim yapılmasının önüne geçilmesi gerektiği gibi konuların Kocaeli Ticaret Odası Meslek Komitesinde görüşüldüğü iletilmektedir.
 
Denetimin arttırılmasının bu tür organizasyonlara gölge düşürecek zehirlenme olaylarının önüne geçeceği düşüncesiyle; söz konusu olumsuz durumun ortadan kaldırılması sektördeki üyelerimizin mağduriyetinin giderilmesi amacıyla Kocaeli Ticaret Odası ve Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu belirtilmektedir.
 
Bilgilerinize sunarız.
 
Saygılarımızla
Ankara Sanayi Odası