Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav Ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesi - Ankara Sanayi Odası

Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav Ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesi

Tarih: 15.04.2016

İşareti: 05/5000-903

İletişim: dim@aso.org.tr

Sayın Üyemiz,

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın program otoritesi, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun program faydalanıcı olduğu “Ulusal Mesleki Yeterlilik Güçlendirilmesi ve Türkiye Yeterlilikler Çerçevesinin Uygulanması Projesi (UYEP II)” hibe programı kapsamında kabul edilen “Gıda Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Sınav ve Belgelendirme Merkezi Kurulması Projesi”  Şubat 2016 tarihinde başlamıştır.

 Proje başvuru sahibi Öz Gıda İl Sendikası, proje eş başvuru sahibi Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası’dır. Proje kapsamında, gıda sektörüne ilişkin 4 dalda (Sos üretim Operatörü, Sebze-Meyve Konservesi Üretim Operatörü, Çeşni ve Baharat Üretim Operatörü ve Kahvaltılık Tahıl Ürünleri Üretim Operatörü) ulusal meslek standartları ve ulusal yeterlilikler oluşturulacak olup, proje sonunda 8 meslekte ( yukarıda bahsi geçen meslekler dâhil olmak üzere ek olarak Çikolata ve Kakaolu Krema Hamuru Üretim Operatörü, Çikolata ve Çikolatalı Ürünler Üretim Operatörü, Bitkisel Yağ Üretim Operatörü ve Fırın Unlu Mamuller Üretim Operatörü ) sınav ve belgelendirme merkezi kurulacaktır.

 Bu kapsamda, Projenin Açılış Toplantısı’nın 22 Nisan 2016 Cuma günü saat 10.00’da Ankara Holiday Inn Otel’de yapılacağı hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Ankara Sanayi Odası